Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ευεργετική για την υγεία η υπέρυθρη θέρμανση

Ευεργετική για την υγεία η υπέρυθρη θέρμανση
Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί, και το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό λόγω του ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης όχι μόνο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά αντιθέτως προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας τα οποία μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά παράλληλα με τη θέρμανσή μας.
Πρόκειται για οφέλη που προέρχονται τόσο από τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα των πάνελ όσο και από τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας της, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι τα εξής:
- Δροσερός και καθαρός αέρας στο χώρο μας καθώς τα πάνελ δεν προκαλούν στροβιλισμό του αέρα μέσω «βίαιων» θερμών ρευμάτων με αποτέλεσμα να μην ευνοείται να ανάδευση σκόνης και μικροοργανισμών.
- Απουσία υγρασίας από τους τοίχους καθώς λόγω του ότι τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου, οι τοίχοι είναι πάντοτε πιο θερμοί από τον αέρα, ο οποίος αντίστοιχα, δεν υγροποιείται όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους.
- Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Υπέρυθρη Θέρμανση, εξασφαλίζει ένα άνετο κλίμα στο χώρο με υγιεινή ποσότητα υγρασίας στο αέρα (ο αέρας δεν ξεραίνεται). Έτσι, αποφεύγονται ενοχλήσεις στο νευρικό σύστημα και στην πίεση, οι οποίες προκαλούνται υπό συνθήκες «κακής θέρμανσης»
- Θετική επίδραση σε κρυολογήματα και ρευματισμούς καθώς μέσω της υπέρυθρης θέρμανσης, ζεσταίνονται σε βάθος οι ιστοί του ανθρώπινου σώματος και διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος.
Πέραν αυτών, η ιδιότητα της υπέρυθρης θερμότητας να εισχωρεί σε βάθος, συμβάλει στην ανακούφιση μιας σειράς μυϊκών πόνων και διαταραχών όπως: πόνοι στη μέση, ρευματισμοί, βρογχίτιδα, αρθρίτιδα, στρες, δερματοπάθειες και άλλα.


Μούχλα σε υγρούς τοίχους – ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας

Κατά στατιστικές του συλλόγου ιδιωτών κατασκευαστών της Γερμανίας (VPB) κάθε δεύτερο σπίτι έχει μούχλα. Η μούχλα τις πιο πολλές φορές δημιουργείται από υγρασία σε κρύο σπίτι. Το πρόβλημα δημιουργείται συνήθως από λάθος θέρμανση, αερισμού και υπερβολικές μονώσεις. Οι πιο πολλοί άνθρωποι ούτε που καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μούχλα στο σπίτι τους γιατί είναι κρυμμένη πίσω από ντουλάπες, έπιπλα κλπ. Η μούχλα βλάπτει την υγεία γιατί δημιουργεί αλλεργίες. Υπάρχουν και κάποιες μορφές μούχλας που βοηθούν να δημιουργηθεί καρκίνος. Όποιος θέλει να παλέψει την μούχλα πρέπει να διατηρεί τα δωμάτια σε σταθερές θερμοκρασίες , ειδικά δεν πρέπει να δημιουργούνται κρύες και υγρές γωνίες, πρέπει να αερίζεται το σπίτι συχνά.
Στην κλασική θέρμανση το πρόβλημα είναι που θερμαίνεται ο αέρας επάνω και μένει πιο κρύος κάτω. Αυτό το ανεβοκατέβασμα της θερμοκρασίας δημιουργεί το καλύτερο κλίμα για την μούχλα. Με την Υπέρυθρη Θέρμανση είναι τελείως διαφορετικά, δεν ζεσταίνει τον αέρα αλλά τους τοίχους, το πάτωμα, τα ταβάνια και τα υπόλοιπα στερεά αντικείμενα μέσα στο χώρο. Η ζέστη που εισχωρεί στους τοίχους μέσα δημιουργεί σταθερή θερμοκρασία, και έτσι θερμούς κ’ ζεστούς τοίχους. Δεν ξεραίνεται ο αέρας και κρατεί την υγρασία του κι έτσι έχουμε καλύτερη αναπνοή και δεν ξεραίνεται ο λαιμός μας. Όταν αφήνεις να αεριστεί ο χώρος δεν κρυώνει κατευθείαν κι όταν κλείσεις τα παράθυρα επανέρχεται η θερμοκρασία γρήγορα. Το να θερμάνεις το σπίτι σου με υπέρυθρες σημαίνει πιο λίγη μούχλα, πιο λίγη σκόνη, λιγότερους πόνους σε αρθρώσεις, λιγότερους πόνους σε κλειδώσεις πιο λίγα αναπνευστικά προβλήματα και φυσικά πιο λίγα έξοδα. Κατά την γνώμη μας δεν υπάρχει καλύτερη και πιο υγιεινή θέρμανση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου